hoikanpoika Muutos ja epävarmuus on lie parempaa kuin pysähtyneisyys..

Hävittäjät muka puhtaasti epäpoliittinen päätös.

Suomen hävittäjähankinnoissa olen antanut itseni kuulla ettei politiikalla ole merkitystä. Jos näin on niin ihmettelen kyllä että miksei Venäläisistä eikä Kiinalaisista hävittämistä ole sanottu missään mitään. Suhoi taisi juuri ilmataistelussa pudottaa Amerikan ihmeen ja muutenkin vanhat jutut kertoo että venäjän hävittäjät lentävät kahdeksikkoa näiden usan aseenkantojärjestelmien liikkuvina alustoina toimivien häivehävittäjien ympärillä. Itse olisin kyllä sitä mieltä että ostetaan paras eurooppalainen järjestelmä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sinähän hulluja puhut. Kuka uskaltaa ostaa aseita tulevalta viholliselta? Nehän voidaan koodata niin että niillä ei voisi satuttaa Venäjän omia koneita!

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

Mutta kun puheet on ettei politiikka vaikuta hävittäjähankintoihin niin milläs perusteella sitten Venättän koneet on hiljaisuudessa ohitettu. Väittäisin että juuri mainitsemallasi perusteella.
Se vain pitäisi, vai pitäisikö, ääneen jo uskaltaa sanoa.
Toinen ihmetys ettei kiinalaisista puhuta mitään. Onko tekniikka siellä kuitenkin vielä niin kaukana. Mutta ajatelkaa kauppapoliittisia vaikutuksia mitä hävittäjäkaupoista kiinan keskusjohtoisen maan kanssa voisi seurata.. niin hyvässä kuin pahassakin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En ymmärrä mitä tarkoitat tuolla jauhamisella, ettei "politiikka vaikuta hävittäjähankintoihin". Linkkaa nyt edes tuo lausuma!

Hävittäjähankinnat ovat politiikkaa - yhteisten asioiden hoitamista. Eikä viholliselta aleta hävittäjiä ostamaan. Ties mitä jäynää niihin olisi tehty.

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola Vastaus kommenttiin #9

Kaikki lausunnot mitä minä nähnyt ja lukenut toistaa samaa sanomaa. Sitä että hävittäjähankinnoissa ei poliittista ohjausta vaan armeijan expertit valitsee parhaan vaihtoehdon.
Eikös venäjän koneet ole edes lauseen arvoisia että mikseivät ole kisassa mukana, niin ja kiinakoneet myös.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #11

Eivät ole lauseen arvoisia, kun ne ovat vihollisen käyttämiä ja valmistamia koneita.

Ei se, että vihollisemme on Venäjä, ole politiikkaa, vaan normaalia ymmärrystä. Emme varustaudu Natoa vastaan, vaan Venäjää.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Nehän voidaan koodata."

Länsimaissa opittiin koodaamisen tärkeys, kun argentiinalaiset upottivat englantilaisen ms. Sheffieldin ranskalaisella Exocet-ohjuksella Falklandin sodan aikana v. 1982.

Suomeen ei ole myyty yhtään uudempaa länsimaista ohjusta, jonka voisi suunnata kohti amerikkalaisia joukkoja. Tai suunnata toki voi ja laukaistakin, mutta ohjus ei räjähdä, kun se tunnistaa maalin ns. omatunnuksen.

mot.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Länsimaissa opittiin koodaamisen tärkeys, kun argentiinalaiset upottivat englantilaisen ms. Sheffieldin ranskalaisella Exocet-ohjuksella Falklandin sodan aikana v. 1982."

Väitetään, että ranskalaiset ohjusteknikot auttoivat tuolloin paikanpäällä argenttiinalaisia käyttämään Exocet-ohjuksia brittejä vastaan.

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

Tuolle ajatuspolulle kun lähtee niin voisi ajatella että NATO-maista ei Natoon kuulumattomille myydä sitä ihan parasta elikkäs.. pitääkö itsekkin alkaa ajattelemaan että koneet ja järjestelmät pitäisi ostaa puolueettomana osapuolelta, jota vastaan sotiminen on mahdotonta. Hei vaan eurofaitterit ja muut nato koneet. Venäjä on potentiaalinen viholainen eli kiinalaiset tahi ruotsalaiset gripenit.
Pitääkö alkaa googlaamaan kiinan koneista tietoja. Sieltä tulisi koneet joiden päävastukset tulevassa maailmanajassa olisi juurikin USA ja Venäjä..
Enpä tuollaista ajatusta osannut itseltäni odottaa..
Ruotsin hävittäjät varmaan pärjää mutta asejärjestelmät lie mahdoton kehittää pienen valtion varoilla riittävän monipuoliseksi..

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Kes-kusta laisexi ihan hyvää tajunnan virtaa,ettenkö sanoisi melkeimpä
provokaatioksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Esko Aho Kepu oli pääministerinä, kun nykyisten Hornettien hankipäätös tehtiin...

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

Silloin mikäli muistan oikein, Venättän koneet kuitattiin ulos kilpailustaja se oli Poliittinen päätös.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Venäjän tarjoamalla vaihtoehdolla ei ollut vaadittua teknistä käyttöikää.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

"Suhoi taisi juuri ilmataistelussa pudottaa Amerikan ihmeen ja muutenkin vanhat jutut kertoo että venäjän hävittäjät lentävät kahdeksikkoa näiden usan aseenkantojärjestelmien liikkuvina alustoina toimivien häivehävittäjien ympärillä."

Tämä on uskomaton osoitus sinun melko erikoisesta näkökannastasi. Uskotko todellakin siihen, mitä sanoit? Ethän edes sanonut, että Suhoi todellakin pudotti USA:n hävittäjän etkä edes yritä väittää loppua todeksi.

Noh, eihän sillä ole väliä, jos haluaa ostaa hävittäjät ystävävaltiosta nimeltä Venäjä (aiemmin Neuvostoliitto).

Taidat kuulua Venäjän todellisiin ystäviin? Sillä eihän Venäjä voisi koskaan olla meille minkäänlainen uhka. Päinvastoin, USA (ja nato) ON SE SUURIN UHKA MEILLE!!!

Suoraan sanottuna vaikutat täysin naurettavalta henkilöltä.

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

Jututhan on kokoajan olleet niin ettei politiikka vaikuta siihen että mistä ja mitkä hävittäjät valitaan vaan armeijan asiantuntijat tekevät ilman poliittista ohjausta päätöksensä siitä että mitkä koneet Suomeen ostetaan.
No miksei sitten naapurimaan, sen entisen suuren ja mahtavan, ole edes keskusteluissa mukana. Tai ei ole sanottu mikseivät ne ole mukana keskusteluissa. Minulla käsitys että Suhoit on hyviä mutta ne eivät ole POLIITTISESTI sopivia suomelle. Mutta miksi sitä ei sanota ääneen. Eikö vieläkään uskalleta..
Olen luullut että Pakistanin ja Intian rajakiistassa juuri lähipäivinä venäjänsukuinen suhoikone ampunut alas amerikansukuisen hornettikoneen. Olenko uutisointia väärin tulkinnut niiltä osin.
Onkos kiinan hävittäjät millä tasolla vertailuissa, ei nekään jostain syystä kisaile kisassa. Onko poliittisesti vaarallista suututtaa NATO edes harkitsemalla kiinan koneita..
Eikös nykyinen hävittäjälentokone ole asejärjestelmän kuljetusalusta jota ei ns ilmataisteluun kaartelemaan toisen koneen kanssa ole edes tarkoitettu mutta jossain vaiheessa migit olivat vielä kone konetta vastaan taistelussa ylivoimaisia länsikoneita vastaan mutta asejärjestelmissä kivikautisia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Etkö Ari Mikkola huomannut aiempaa vastaustani kyselyysi?
Kuka uskaltaa ostaa aseita tulevalta viholliselta? Nehän voidaan koodata niin että niillä ei voisi satuttaa Venäjän omia koneita!

Niin, ja mistäpä ostat varaosia venäläisiin hävittäjiin sen jälkeen kun Venäjä on hyökännyt Suomeen?

Toimituksen poiminnat